onsdag 6 april 2011

Sticketikett

När är det ohövligt mot sällskapet att ta fram stickningen? Det händer att jag är i något socialt sammanhang,  har stickningen i väskan och känner att nu vore det väldigt trevligt att sticka några varv men inte riktigt vet om det är ok att ta fram den. Ses jag som ouppmärksam mot min omgivning? Är jag det?

10 kommentarer:

  1. Bra fråga. Jag har med mig den på politiska möten till exempel. Så länge jag är med i samtalet och inte dyker ner i maskorna, verkar det vara okej. Man kan vara dubbelt uppmärksam om man inte stickar något jättepilligt!

    SvaraRadera
  2. Det har jag också funderat på många gånger, känner mig oftast för feg för att ta fram stickningen.

    SvaraRadera
  3. Det är en riktigt bra fråga.... JAg lyssnar oftast bättre när jag har något i händerna men jag vet att folk tycker man är nånshig och skiter i dem när man stickar/ritar...

    SvaraRadera
  4. Ja, det är en intressant fråga! Jag har ibland med stickning på jobbmöten, och det är mest intresserade kommentarer jag får, har änsålänge åtminstone inte stött på att det skulle uppfattas som nonchalant!

    SvaraRadera
  5. Jag har oftast med mig stickningen, men tar inte upp den på jobbmöten. Men annars stickar jag när andan faller på - i väntrum, på bussen och naturligtvis då jag träffar vänner. Får mest glada kommentarer :)

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Ja, jag skulle då inte ta illa upp om du tog fram stickningen...men är kanske inte fullt så neutral i ämnet. Kanske man kan fråga om det är OK.
    Har stickat vantar i Leilu från Gotlands spinneri. Jättefint garn!
    /Ann-Britt

    SvaraRadera
  7. Jag tycker man får göra som man vill har själv med mig stickningen när jag går bort så fortsätt du med

    SvaraRadera
  8. Fin blogg! Kul att vi ligger på din blogglista =) Hittade den på vår PMR statistik..=) Ha en mysig helg! Kram Linnéa

    SvaraRadera
  9. Jag brukar förklara i förväg för den som ska föreläsa eller fungera som ordförande för mötet att jag stickar för att jag lyssnar bättre och minns mer om jag får göra något med händerna samtidigt, och att sticka är bättre för mig än att anteckna.
    En del förstår redan den principen och andra uppskattar förklaringen. Jag har t o m fått positiv feedback tillbaka från utbildare som tyckt att jag spridit ett uppmärksamt lugn genom hela gruppen, och att de alltid vill ha en eller ett par stickare i publiken/klassen framöver. :D
    Givetvis har jag bara lagom enkla stickningar med mig, och givetvis åker den undan om det blir trassel.

    SvaraRadera
  10. Jag är till och med lite feg bland vänner och bekanta. Ska försöka bli lite modigare med att ta fram sticknigen i "sällskapslivet". Möten och föreläsningar får nog va ett tag till. Jag vet inte om jag lyssnar bättre när jag stickar men jag tror inte det. Ska undersöka det på något sätt....

    SvaraRadera